Gıda Kimyasalları

Gıda katkı maddeleri Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda hammaddesi ya da yardımcı madde olarak kullanılmayan; besleyici değeri olan veya olmayan; gıdanın üretilmesi, tasnifi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında gıda maddesinin tat, koku, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılan maddelerdir.


Kıvam artırıcılar (Hidrokolloidler)

RAPID SET PEKTİN

MEDIUM SET PEKTİN

SLOW SET PEKTİN

BUFFERD PEKTİN

LOW METOKSİL PEKTİN

XANTAHAN GUM

GUAR GUM

GUM ARABİK


Emilgatörler

SOYA LESİTİNİ

AYÇİÇEK LESİTİN

KEK EMÜLGATÖRÜ

GLİSERİL MONO STEARAT


Koruyucular

POTASYUM SORBAT   

SODYUM BENZOAT

SODYUM METABİSÜLFİT 


Asitlik Düzenleyiciler

CİTRİC ACİD MONOHİDRAT

CİTRİC ACİD ANHİDRAT

TRİSODYUM SİTRAT


Lezzet artırıcılar

MONO SODYUM GLUTAMAT


Kabartıcı ajanlar

SAPP 28

SODYUM Bİ KARBONAT


Taşıyıcılar

MONOPROBİLEN GLİKOL

GLİSERİN


Tatlandırıcı ve Lezzet  vericiler

DEKSTROZ MONOHİDRAT

ETİL VANİLİN RODIA

METİL VANİLİN RODIA


Topaklanmayı Önleyiciler

TRİ KALSİYUM FOSFAT