Gıda Kimyasalları
Gıda katkı maddeleri Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda hammaddesi ya da yardımcı madde olarak kullanılmayan; besleyici değeri olan veya olmayan; gıdanın üretilmesi, tasnifi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında gıda maddesinin tat, koku, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılan maddelerdir.
Kıvam artırıcılar (hidrokolloidler)
Rapıd set pektin
Medıum set pektin
Slow set pektin
Bufferd pektin
Low metoksil pektin
Xantahan gum
Guar gum
Gum arabik
Emülgatörler
Soya lesitini
Ayçiçek lesitin
Kek emülgatörü
Gliseril mono stearat
Koruyucular
Potasyum sorbat
Sodyum benzoat
Sodyum metabisülfit
Asitlik düzenleyiciler
Citric acid monohidrat
Citric acid anhidrat
Trisodyum sitrat
Kabartıcı ajanlar
Sapp 28
Sodyum bi karbonat
Taşıyıcılar
Monoprobilen glikol
Gliserin
Tatlandırıcı ve lezzet vericiler
Dekstroz monohidrat
Etil vanilin rodıa
Metil vanilin rodıa
Topaklanmayı önleyiciler
Tri kalsiyum fosfat